Metsäsuunnittelun laskennan periaatteet

Metsän tarjoamille hyödyille on tyypillistä niiden välillä vallitseva vaihdantasuhde eli miten sovittaa yhteen metsänomistajan taloudelliset ja luonnonsuojelulliset tavoitteet? Voidaanko hiilensidonta ottaa osaksi kestävää metsien hyödyntämistä? Mitä epävarmuuksia liittyy jatkuvan kasvatuksen mallinnukseen? Miten hallita ilmastonmuutoksen tuomia riskejä pitkän aikavälin metsäsuunnittelussa?

Kirjassa syvennytään kestävän metsien käytön periaatteisiin monitavoitteisen metsäsuunnittelun näkökulmasta. Teoksessa käsitellään käytännönläheisten esimerkkien avulla perusteet metsien kasvun dynamiikasta ja taloudellisesti optimaalisen kiertoajan laskennasta. Harjoitustehtävät ja verkosta avoimesti saatavat lisämateriaalit antavat lukijoille mahdollisuuden kokeilla muun muassa hakkuiden ajoituksen vaikutusta metsän tuottoarvoon. Myös uudenlaiset metsäsuunnitteluun liittyvät teknologiat, kuten drooneilla tapahtuva metsien inventointi sekä kaukokartoitukseen perustuva dynaaminen toimenpidekuviointi, on huomioitu.

Kirjan tekijät työskentelevät metsäalan asiantuntijoina Tapiossa ja Simosolissa sekä opetustehtävissä Hämeen ammattikorkeakoulussa. Tekijöillä on pitkä kokemus metsäsuunnittelun laskentajärjestelmien kehitystyöstä sekä laskentojen toteutuksesta. Teoksen ensisijaisena kohderyhmänä ovat metsäalan ammattikorkeakoulujen metsäsuunnittelun opiskelijat, mutta kirja soveltuu luettavaksi myös kenelle tahansa metsäsuunnittelun teoriasta kiinnostuneelle.

29,00 € (Alv 10%)

Lisää ostoskoriin
Metsäsuunnittelun laskennan periaatteet

Tietoja

  • Tekijä(t): Mikko Niemi, Antti Mäkinen, Risto Viitala, Mikko Lumperoinen
  • ISBN: 978-952-338-093-6
  • Kieli: suomi
  • Koko:
  • Ilmestynyt: 2020
  • Sivumäärä:
  • Kustantaja: Metsäkustannus

Pidät ehkä myös näistä

Katso kaikki →

Suosittelemme

Katso kaikki →

Maksutavat

Maksutavat

Tietoa kaupasta

Toimitusaika 8-12 arkipäivää

Asiakaspalvelu: info(at)kartta.com

Toimituskulut alk. 0 €

Toimitusehdot