Perusta oma arboretum

Perusta oma arboretum kertoo kaiken olennaisen arboretumin eli puulajipuiston perustamisesta.
 

Perusta oma arboretum on tietokirja, joka on suunnattu kokeilunhaluisille kotipuutarhureille: meille kaikille, joiden takapihalla tai mökkitontilla on palanen maata odottamassa, että siihen istutettaisiin yksi tai useampi nätti tai muulla tapaa mielenkiintoinen puuntaimi.

Kuten kaikessa puutarhanhoidossa, myös arboretumia perustettaessa kaikki alkaa kasvupaikan ominaisuuksien selvittämisestä. Kasvamaan kannattaa valita sellaista alkuperää olevia puita, jotka kestävät pohjoisia olosuhteita. Näitä puulajeja ja erikoismuotoja voi esiintyä luontaisesti Suomessa, tai luontainen levinneisyysalue voi olla ulkomailla.

Elina Saarikosken kirjassa tarkempaan esittelyyn vyöhykesuosituksineen pääsevät esimerkiksi sembramänty, hurme- eli purppurakuusi, siperianpihta, punasaarni, kirjovaahtera, marjapihlaja ja japaninkirsikka.

Lisäksi Perusta oma arboretum kertoo yksityiskohtaisesti ja kuvia hyödyntäen, miten puut kannattaa istuttaa ja tukea, milloin ja miten niitä leikataan ja lannoitetaan ja miten ne suojataan tuholaisilta.

Lukija johdatetaan vierailulle kolmeen erilaiseen arboretumiin: pellolle istutettuun Arboretum Finlandiaeen Rautalammilla, tammenviljelyyn ja joulukuusenkasvatukseen erikoistuneelle Skarpkullan luontopolulle Raaseporissa sekä kirjoittajan takapihan monipuoliseen puulajipuistoon Ilmajoella. Arboretumin perustajien haastattelut toimivat inspiraationlähteenä ja kertovat myös siitä, kuinka aina kaikki ei mene niin kuin toivoisi.

Perusta oman arboretumin herkänkauniit kuvat on ottanut Else Kyhälä.

32,00 € (Alv 10%)

Lisää ostoskoriin
Perusta oma arboretum

Tietoja

  • Tekijä(t): Elina Saarikoski
  • ISBN: 978-952-338-103-2
  • Kieli: suomi
  • Koko: 19,5 x 21,5 cm
  • Ilmestynyt: 2.5.2022
  • Sivumäärä: 176
  • Kustantaja: Tapio

Pidät ehkä myös näistä

Katso kaikki →

Suosittelemme

Katso kaikki →

Maksutavat

Maksutavat

Tietoa kaupasta

Toimitusaika 8-12 arkipäivää

Asiakaspalvelu: info(at)kartta.com

Toimituskulut alk. 0 €

Toimitusehdot