Yleinen
maanantai, 22.4.2024
Sponsoroitu blogipostaus
Lohen loimutus on monen suomalaisen suosima tapa valmistaa lohta avotulella – eikä ihme, oikein valmistettuna se on suussa sulavaa herkkua!
Loimuttamisella tarkoitetaan kypsentämistä avotulella miedolla lämmöllä. Loimutettu lohi on se tunnetuin ja kuuluukin monen mökkiläisen suosikkikesäruokiin. Perinteinen tapa on loimuttaa lohta puisella telineellä tai raakalaudalla nuotion edessä. Onnistunut lohen loimutus vaatii aikaa, joten se ei ole kiireisen ihmisen puuhaa. Käyttämällä Loimulassea ja noudattamalla tältä sivulta löytyviä ohjeita, onnistut varmasti!
Loimulasse on syntynyt rakkaudesta loimuttamiseen ja halusta keksiä, miten sen voisi tehdä helpoiten.
Loimulasse on Elektrorakenteen ensimmäinen oma tuote, jonka syntyperään on vaikuttanut yrityksen pitkä historia ja eri sukupolvien välinen yhteistyö. Loimulassen idea syntyi, kun Olli, loimuttaessaan kalaa kesämökillä, kyllästyi palaaviin puulautoihin ja katoaviin puutappeihin. Markkinoilla ei ole ollut vaihtoehtoa puisille loimulaudoille, joten pääteltiin, että teräksiselle loimutustelineelle voisi olla kysyntää.
Loimutusaika
Loimulohen kypsennysaika riippuu lohifileen paksuudesta ja halutusta kypsyysasteesta, mutta kypsyminen ottaa aikaa noin 30-90min. Kypsyyden voi todeta niin, että kokeilee irrottaa kalaa nahkasta. Kypsä kala irtoaa helposti. Kalan väri on myös muuttunut vaaleaksi. Kypsän lohen sisälämpötila on n.60 astetta, jonka voi mitata esim. paistomittarilla fileen paksuimmasta kohdasta. Jos pitää mehukkaammasta lohesta, voi kokeilla 42-50 astetta.
Loimutus ja terveyshyödyt
Loimuttaessa lohta kypsennyslämpötila on miedompi kuin perinteisessä grillissä. Lohesta tulee mehukas ja tärkeät Omega-3-rasvahapot pysyvät kalassa aina vatsaan saakka. Miedolla lämmöllä myös epäterveellisiä HCA- ja PAH-yhdisteitä muodostuu vähemmän. Lisäksi hitaasti, matalassa lämmössä kypsennetyistä lihoista tulee mureampia. Loimutus onkin slowfoodia parhaimmillaan!
Loimulasse loimutusteline
Loimulasse poikkeaa perinteisestä loimutuslaudasta siten, että se on valmistettu ruostumattomasta teräksestä ja kestää käytössä lähes ikuisesti. Kala on helppo kiinnittää ja teline seisoo omalla jalallaan. 304-laatuinen ruostumaton teräs on antibakteerista, joten voit turvallisesti käyttää sitä vuodesta toiseen. Loimulasse loimutuslaudan voi pestä käsin tai astianpesukoneessa.
Kolme syytä miksi valita teräksinen loimulauta puisen sijaan?
Onko joskus tullut mieleen, että haluaisit loimuttaa lohta, muttet tiedä miten? Moni ei tiedä puisten loimulautojen lisäksi muista vaihtoehdoista loimuttamiseen, ja kun loimutus on ajankohtaista, mieleen tulee vain perinteinen puinen loimutuslauta. Puinen loimutuslauta ei kuitenkaan ole ainoa vaihtoehto, kun haluaa loimuttaa lohta – tai muita herkkuja. Kerromme, miten vältät sudenkuopat ja loimutat vaikkapa lohta turvallisesti!
1. Puu palaa helposti – ja tässä tapauksessa se ei ole hyvä asia
Vaikka puisen loimutuslaudan pitäisi sopivalla etäisyydellä tulesta, liekkejä ei voi täysin hallita, ja tuli osuu herkästi loimulautaan. Etenkin lohen kiinnittämiseen tarkoitetut puutapit roihahtavat todella helposti, joskus myös koko lauta. Tästä ikävä seuraus on se, että myös lohi itsessään voi syttyä palamaan ja pahimmillaan tippuu laudalta pois ja ateria on pilalla. Palanut lauta myös syttyy hyvin helposti uudelleen, joten sen käyttöikä on lyhyt.
Kuten esimerkiksi Inspirations -nimisessä blogissa https://blogit.terve.fi/inspirations/lohen-loimuttamista-illallispoytaan/ todetaan, tälläkin kotikokkaajalla on jo kolmas puinen loimutuslauta käytössä siksi, että loimulaudat ovat palaneet käytössä. Erityisesti mainitaan puutappien käryämiset. Onneksi tämän kanssa tuskasteleville on luvassa hyviä uutisia: Loimulasse on markkinoiden paras ruostumattomasta teräksestä valmistettu loimutuslauta.
2. Puu ei ole hygieeninen materiaali ruuanlaitossa
Puu on mahtava raaka-aine moniin käyttötarkoituksiin, mutta ruuanlaitossa se ei ole parhaimmillaan. Puun syyt imevät nestettä ja bakteereja. Puista loimutuslautaa ei voi laittaa astianpesukoneeseen, ja usein siinä vaiheessa, kun loimuttamisen jälkeen päästään puhdistamaan välineitä, ovat bakteerit jo ehtineet imeytyä loimulautaan. Loimulasse loimutusteline on ruostumattomasta elintarvikekäyttöön sopivasta teräksestä valmistettu, ja siksi sen voi nakata heti tilaisuuden tullen, vaikka astianpesukoneeseen, ja bakteerit poistuvat täydellisesti.
Luonnossa ollessa teräksisen loimutustelineen voi tiskata mahdollisuuksien mukaan tai puhdistaa vaikka maatuvilla kertakäyttöpuhdistusliinoilla. Ruostumaton teräs ei pelkää vettä. Voit käyttää ja puhdistaa teräksistä loimutustelinettä uudelleen ja uudelleen.
3. Puu ei kestä ikuisuuksia – mutta teräs kestää
Kun valitset puisen loimutuslaudan sijaan teräksisen loimutustelineen, teet kestävän valinnan. Loimulasse on valmistettu todella kestävästä teräksestä, ja se kestää vuosikausien käytön. Lue lisää Loimulassen käyttöohjeista.
Teräksinen loimutusteline on siis puista loimulautaa paljon taloudellisempi valinta. Loimulassen hinta on hyvin kilpailukykyinen siihen nähden, että puiset vaihtoehdot kestävät vain yksittäisiä käyttökertoja. Luotamme niin paljon Loimulassen kestävyyteen. että annamme sille elinikäisen takuun! Eli kun ostat meiltä Loimulassen, sinulle on loppuiäksesi takuu tuotteelle. Loimulasset valmistaa tuusulalainen metallialan perheyritys, joka on alusta asti kehittänyt tuotteen itse.
Loimulasse pysyy mukana matkallasi – lempeästi roihuten!
VASTUULLISUUS MUKANA MATKASSA
Loimulassen tarinassa tärkeää roolia ovat näytelleet kaikki Pennasen perheenjäsenet ja lähes koko Elektrorakenteen henkilökunta. Loimulasse on syntynyt aidosta halusta kehittää toimiva tuote, joka ratkaisee käyttäjältään ongelman ja joka kestää käyttäjällään eliniän. Taustalla on kertakäyttökulttuurin vastainen ajattelu siitä, että tuotteen pitää palvella pitkään ja siksi materiaaliksi on valittu ruostumaton teräs. Tuote valmistetaan käsityönä, huolellisesti, ja siksi sille uskalletaan antaa elinikäinen takuu. Tuotteen pitää olla myös tarvittaessa kierrätettävä, ja Loimulasse onkin 100% kierrätettävä.
Tutustu Loimulasse -tuotteisiin ja tilaa omasi osoitteessa www.loimulasse.fi
Edellinen
perjantai 22.7.2022
torstai 18.1.2024