Yhdysvaltain osavaltiot ja territoriot kartalla

Kaikki Yhdysvaltojen viisikymmentä osavaltiota kartalla. Kartalla myös Yhdysvaltain asutut territoriot.

Alabama lippu

Alabama

Alabama on Yhdysvaltain osavaltio. Alabaman pääkaupunki on Montgomery ja suurin kaupunki on Birmingham. Osavaltiossa asuu hieman yli 5 miljoonaa asukasta.

Alaska lippu

Alaska

Alaska on pohjoisin ja pinta-alaltaan suurin Yhdysvaltain osavaltio. Se sijaitsee Pohjois-Amerikan luoteisosassa täysin erillään muusta Yhdysvalloista; Kanada sijaitsee Alaskan ja Yhdysvaltojen välissä. Alaskan pääkaupunki on Juneau ja suurin kaupunki on Anchorage.

American Samoa lippu

Amerikan Samoa

Amerikan Samoa on Yhdysvaltain territorio Polynesiassa, joka sijaitsee eteläisellä Tyynellämerellä. Sen pääkaupunki on Pago Pago. Amerikan Samoalla asuu hieman alle 55 000 ihmistä.

Arizona lippu

Arizona

Arizona on Yhdysvaltain lounaisosassa sijaitseva osavaltio. Sen alueella asuu hieman reilu 7,1 miljoonaa asukasta ja sen pääkaupunki, ja samalla suurin kaupunki, on Phoenix.

Arkansas lippu

Arkansas

Arkansas on Yhdysvaltain eteläosassa sijaitseva osavaltio, joka sijaitsee lähellä Mississippijokea. Sen alueella asuu reilut 3 miljoonaa ihmistä ja sen pääkaupunki on Little Rock.

Colorado lippu

Colorado

Colorado on Yhdysvaltain osavaltio, joka sijaitsee lähes Pohjois-Amerikan keskiosassa. Coloradon alueella asuu reilut 5,7 miljoonaa asukasta ja sen pääkaupunki on Denver.

Connecticut lippu

Connecticut

Connecticut on Yhdysvaltain osavaltio ja se sijaitsee Pohjois-Amerikan kaakkoisosassa. Sen alueella asuu hieman yli 3,6 miljoonaa ihmistä ja sen pääkaupunki on Hartford. Connecticutin suurin kaupunki puolestaan on Bridgeport.

Delaware lippu

Delaware

Delaware on Yhdysvaltain osavaltio Pohjois-Amerikan itärannikolla. Sen alueella asuu hieman alle miljoona asukasta ja sen pääkaupunki on Dover. Delawaren suurin kaupunki puolestaan on Wilmington.

District of Columbia lippu

District of Columbia

District of Columbia (Washington, D.C.) on Yhdysvaltain pääkaupunki ja rajoitettu itsehallintoalue.

South Carolina lippu

Etelä-Carolina

Etelä-Carolina on Yhdysvaltain osavaltio, joka sijaitsee Pohjois-Amerikan itärannikolla. Sen alueella asuu reilut 5,1 miljoonaa asukasta ja sen pääkaupunki (ja samalla suurin kaupunki) on Columbia.

South Dakota lippu

Etelä-Dakota

Etelä-Dakota on Yhdysvaltain osavaltio, joka sijaitsee maan pohjoisosassa. Alueella asuu hieman reilut 886 000 henkilöä ja sen pääkaupunki on Pierre. Osavaltion suurin kaupunki puolestaan on Sioux Falls.

Florida lippu

Florida

Florida on Yhdysvaltain osavaltio, joka sijaitsee Pohjois-Amerikan kaakkoisosassa. Asukkaita osavaltiossa on noin 21,5 miljoonaa ja sen pääkaupunki on Tallahassee. Floridan suurin kaupunki puolestaan on Jacksonville.

Georgia lippu

Georgia

Georgia on Yhdysvaltain kaakkoisosassa sijaitseva osavaltio, jonka alueella asuu noin 10,7 miljoonaa henkilöä. Sen pääkaupunki, ja samalla suurin kaupunki, on Atlanta.

Guam lippu

Guam

Guam on Tyynellämerellä sijaitseva Yhdysvaltain territorio. Guamin pääkaupunki on Hagåtña ja sen suurin kaupunki on Dededo. Saaressa asuu hieman yli 153 000 asukasta.

Hawaii lippu

Havaiji

Havaiji on pohjoisella Tyynellämerellä sijaitseva Yhdysvaltain osavaltio, johon kuuluvat kaikki Havaijisaaret lukuun ottamatta Midwaytä. Sen alueella asuu reilut 1,4 miljoonaa asukasta ja sen pääkaupunki (ja suurin kaupunki) on Honolulu.

Idaho lippu

Idaho

Idaho on Yhdysvaltain luoteisosassa sijaitseva osavaltio. Sen alueella asuu noin 1,8 miljoonaa asukasta ja sen pääkaupunki ja suurin kaupunki on Boise.

Illinois lippu

Illinois

Illinois on Yhdysvaltain osavaltio, joka sijaitsee Yhdysvaltain koillisella järvialueella. Sen alueella asuu reilut 12,8 miljoonaa asukasta ja sen pääkaupunki on Springfield. Osavaltion suurin kaupunki puolestaan on Chicago.

Indiana lippu

Indiana

Indiana on Yhdysvaltain osavaltio ja on osa Yhdysvaltain Keskilänttä. Osavaltiossa asuu reilut 6,7 miljoonaa asukasta ja sen pääkaupunki, ja samalla suurin kaupunki, on Indianapolis.

Iowa lippu

Iowa

Iowa on Yhdysvaltain osavaltio ja kuuluu Yhdysvaltain Keskilänteen. Osavaltiossa asuu lähes 3,2 miljoonaa asukasta ja sen pääkaupunki ja suurin kaupunki on Des Moines.

California lippu

Kalifornia

Kalifornia on Pohjois-Amerikan länsirannikolla sijaitseva Yhdysvaltain osavaltio. Osavaltiossa asuu hieman yli 39,5 miljoonaa asukasta. Kalifornian pääkaupunki on Sacramento ja suurin kaupunki Los Angeles.

Kansas lippu

Kansas

Kansas on Yhdysvaltain osavaltio, joka sijaitsee Pohjois-Amerikan keskiosassa. Osavaltiossa asuu hieman yli 2,9 miljoonaa asukasta. Osavaltion pääkaupunki on Topeka ja suurin kaupunki on Wichita.

Kentucky lippu

Kentucky

Kentucky on Yhdysvaltain osavaltio ja se sijaitsee Pohjois-Amerikan itäosassa. Osavaltion alueella asuu noin 4,5 miljoonaa henkilöä. Kentuckyn pääkaupunki on Frankfort ja suurin kaupunki puolestaan Louisville.

Louisiana lippu

Louisiana

Louisiana on Yhdysvaltain osavaltio, joka sijaitsee Pohjois-Amerikan eteläosassa. Osavaltiossa asuu reippaat 4,6 miljoonaa asukasta. Louisianan pääkaupunki on Baton Rouge ja suurin kaupunki New Orleans.

West Virginia lippu

Länsi-Virginia

Länsi-Virginia on Yhdysvaltain osavaltio, joka sijaitsee Pohjois-Amerikan itäosassa. Osavaltiossa asuu lähes 1,8 miljoonaa asukasta ja sen pääkaupunki (ja suurin kaupunki) on Charleston.

Maine lippu

Maine

Maine on Yhdysvaltain osavaltio, joka sijaitsee Pohjois-Amerikan koillisosassa. Osavaltion alueella asuu hieman yli 1,36 miljoonaa henkilöä. Mainen pääkaupunki on Augusta ja suurin kaupunki Portland.

Maryland lippu

Maryland

Maryland on Yhdysvaltain itärannikolla sijaitseva osavaltio, jonka alueella asuu hieman vajaa 6,2 miljoonaa asukasta. Sen pääkaupunki on Annapolis ja suurin kaupunki Baltimore.

Massachusetts lippu

Massachusetts

Massachusetts on Yhdysvaltain koillisrannikolla sijaitseva osavaltio. Osavaltiossa asuu reilut 7 miljoonaa asukasta ja sen pääkaupunki (ja suurin kaupunki) on Boston.

Michigan lippu

Michigan

Michigan on Yhdysvaltain osavaltio, joka sijaitsee Pohjois-Amerikan pohjoisosassa. Osavaltiossa asuu reilut 10 miljoonaa asukasta. Sen pääkaupunki on Lansing ja isoin kaupunki Detroit.

Minnesota lippu

Minnesota

Minnesota on Yhdysvaltojen pohjoisosassa sijaitseva osavaltio, jonka alueella asuu reilut 5,7 miljoonaa asukasta. Sen pääkaupunki on St. Paul ja suurin kaupunki Minneapolis.

Mississippi lippu

Mississippi

Mississippi on Yhdysvaltain osavaltio, joka sijaitsee Pohjois-Amerikan eteläosassa. Osavaltiossa asuu reilut 2,9 miljoonaa asukasta ja sen pääkaupunki on Jackson.

Missouri lippu

Missouri

Missouri on Yhdysvaltain Keskilännessä sijaitseva osavaltio, jonka alueella asuu reilut 6,1 miljoonaa asukasta. Sen pääkaupunki on Jefferson City ja suurin kaupunki Kansas City.

Montana lippu

Montana

Montana on Yhdysvaltain luoteisosassa sijaitseva osavaltio, jonka alueella asuu reilut 1,08 miljoonaa asukasta. Sen pääkaupunki on Helena ja suurin kaupunki on Billings.

Nebraska lippu

Nebraska

Nebraska on Yhdysvaltojen Keskilännessä sijaitseva osavaltio ja sen alueella asuu vajaat 2 miljoonaa asukasta. Osavaltion pääkaupunki on Lincoln ja suurin kaupunki Omaha.

Nevada lippu

Nevada

Nevada on Yhdysvaltain länsiosissa sijaitseva osavaltio, jonka alueella asuu hieman reilut 3,1 miljoonaa asukasta. Sen pääkaupunki on Carson City ja suurin kaupunki Las Vegas.

New Hampshire lippu

New Hampshire

New Hampshire on Yhdysvaltain koilliskulmassa sijaitseva osavaltio, jonka alueella asuu lähes 1,4 miljoonaa asukasta. Sen pääkaupunki on Concord ja suurin kaupunki puolestaan Manchester.

New Jersey lippu

New Jersey

New Jersey on Yhdysvaltain itärannikolla sijaitseva osavaltio, joka alueella asuu lähes 9,3 miljoonaa asukasta. Sen pääkaupunki on Trenton ja suurin kaupunki Newark.

New Mexico lippu

New Mexico

New Mexico on Yhdysvaltojen lounais- ja länsiosissa sijaitseva osavaltio, jonka alueella asuu hieman reilut 2,1 miljoonaa asukasta. Sen pääkaupunki on Santa Fe ja suurin kaupunki Albuquerque.

New York lippu

New York

New York on Yhdysvaltain koillisosassa sijaitseva osavaltio, jonka alueella asuu hieman yli 20,1 miljoonaa asukasta. Sen pääkaupunki on Albany ja suurin kaupunki New York City.

Ohio lippu

Ohio

Ohio on Yhdysvaltojen koillisosassa sijaitseva osavaltio. Sen alueella asuu lähes 11,8 miljoonaa asukasta ja sen pääkaupunki on Columbus.

Oklahoma lippu

Oklahoma

Oklahoma on Yhdysvaltain keskiosassa sijaitseva osavaltio. Sen alueella asuu reippaat 3,9 miljoonaa asukasta ja sen pääkaupunki on Oklahoma City.

Oregon lippu

Oregon

Oregon on Yhdysvaltojen länsirannikolla sijaitseva osavaltio, jonka alueella asuu noin 4,2 miljoonaa asukasta. Sen pääkaupunki on Salem ja suurin kaupunki Portland.

Pennsylvania lippu

Pennsylvania

Pennsylvania on Yhdysvaltojen koillisosassa sijaitseva osavaltio, jonka alueella asuu vähän reilut 13 miljoonaa asukasta. Sen pääkaupunki on Harrisburg ja suurin kaupunki Philadelphia.

North Carolina lippu

Pohjois-Carolina

Pohjois-Carolina on Yhdysvaltojen itärannikolla sijaitseva osavaltio, jonka alueella asuu lähes 10,5 miljoonaa asukasta. Sen pääkaupunki on Raleigh ja suurin kaupunki Charlotte.

North Dakota lippu

Pohjois-Dakota

Pohjois-Dakota on Yhdysvaltojen pohjoisosassa sijaitseva osavaltio, jonka alueella asuu hieman reilut 779 000 asukasta. Sen pääkaupunki on Bismarck ja suurin kaupunki Fargo.

Commonwealth of the Northern Mariana Islands lippu

Pohjois-Mariaanit

Pohjois-Mariaanit on 15 saaren saarijoukko ja Yhdysvaltain territorio, joka sijaitsee pohjoisella Tyynellä valtamerellä. Saaristossa asuu lähes 47 400 asukasta ja sen pääkaupunki on Saipan.

Puerto Rico lippu

Puerto Rico

Puerto Rico on Yhdysvaltain territorio ja muodostaa Yhdysvaltoihin kuuluvan itsehallintoalueen. Sen alueella asuu vajaa 3,3 miljoonaa asukasta. Puerto Ricon pääkaupunki on San Juan.

Rhode Island lippu

Rhode Island

Rhode Island on Yhdysvaltojen koillisosassa sijaitseva osavaltio. Sen alueella asuu lähes 1,1 miljoona asukasta. Rhode Islandin pääkaupunki on Providence.

Tennessee lippu

Tennessee

Tennessee on Yhdysvaltain kaakkoisosassa sijaitseva osavaltio. Sen alueella asuu reilut 6,9 miljoonaa asukasta ja sen pääkaupunki (ja suurin kaupunki) on Nashville.

Texas lippu

Texas

Texas on Yhdysvaltojen eteläosassa sijaitseva osavaltio, jonka alueella asuu reippaat 29,1 miljoonaa asukasta. Sen pääkaupunki on Austin ja suurin kaupunki Houston.

Utah lippu

Utah

Utah on Yhdysvaltain länsiosissa sijaitseva osavaltio. Sen alueella asuu lähes 3,3 miljoonaa asukasta ja sen pääkaupunki on Salt Lake City.

Vermont lippu

Vermont

Vermont on Yhdysvaltojen koillisosassa sijaitseva osavaltio, jonka alueella asuu noin 643 000 asukasta. Sen pääkaupunki on Montpelier ja suurin kaupunki Burlington.

Virginia lippu

Virginia

Virginia on Yhdysvaltain itäosassa sijaitseva osavaltio, jonka alueella asuu reippaat 8,63 miljoonaa asukasta. Sen pääkaupunki on Richmond ja suurin kaupunki Virginia Beach.

Washington lippu

Washington

Washington on Yhdysvaltain luoteisnurkassa sijaitseva osavaltio, jonka alueella asuu n. 7,7 miljoonaa asukasta. Sen pääkaupunki on Olympia ja suurin kaupunki Seattle.

Wisconsin lippu

Wisconsin

Wisconsin on Yhdysvaltain pohjoisosassa sijaitseva osavaltio, jonka alueella asuu lähes 5,9 miljoonaa asukasta. Sen pääkaupunki on Madison ja suurin kaupunki Milwaukee.

Wyoming lippu

Wyoming

Wyoming on Yhdysvaltain keskiosassa, hieman länsirannikon suunnalla sijaitseva osavaltio. Sen alueella asuu hieman alle 576 900 asukasta. Osavaltion pääkaupunki on Cheyenne.

United States Virgin Islands lippu

Yhdysvaltain Neitsytsaaret

Yhdysvaltain Neitsytsaaret on Yhdysvaltain territorio Karibialla. Sen alueella asuu hieman yli 87 000 asukasta ja sen pääkaupunki on Charlotte Amalie.